Kleding geordend per dag

Naam:
Kleding geordend per dag

Kort verhaal:
Voor iemand met dementie kan het moeilijk zijn om zijn/haar kleding te kiezen. Soms kleedt de persoon zich te warm of te koud aan. Ook kan het zijn dat er kledingstukken met elkaar gecombineerd worden die niet bij elkaar passen.
In een zorginstelling kan het aankleden zorgen voor discussie omdat de persoon met dementie andere kleding verkiest dan de kleding die de verzorger geschikt lijkt.

Gebruikt materiaal:
Kleerhangers (en papier)

Hoe werkt het:
Door op voorhand outfits samen te stellen en deze bij elkaar hangen (als het mogelijk is op één hanger) in de kast is het voor de persoon met dementie duidelijk wat hij/zij aan zal trekken. Afhankelijk van de mate van bezoek van mantelzorgers kan er gekozen worden hoeveel outfits er in de kast klaar hangen.
Als er meerdere outfits klaar hangen dan kan er eventueel met een geprint of geschreven papier aangegeven worden welke outfit bij welke dag hoort. Dan is het voor zowel de verzorger als de persoon met dementie duidelijk welke kleding ze gaan aantrekken.

Waar te krijgen:
De materialen voor deze oplossing zijn doorgaans al op de locatie aanwezig. Kleerhangers zijn in veel winkels verkrijgbaar (o.a. bij HEMA).

Coverfoto: keepingtime_ca via Compfight cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *