Plaatsnemen in de auto

Naam:
Plaatsnemen in de auto

Kort verhaal:
Dit product is niet specifiek bedoeld voor personen met dementie, maar kan wel gebruikt worden voor een persoon met dementie.
Als mensen slecht ter been zijn kan het moeilijk zijn om plaats te nemen in een auto. Door de stroeve bekleding is het een hele klus voordat ze goed op de passagiersstoel zitten. Hierdoor kan het lastig zijn om er samen gezellig een dagje op uit te gaan. Dit terwijl veel mensen met dementie juist erg van deze momenten kunnen genieten.

Gebruikt materiaal:
Grote plastic (vuilnis)zak

Hoe werkt het:
Plaats de plastic zak op de zitting van de passagiersstoel. Doordat het plastic makkelijk over het stof van de zitting glijdt is het plaatsnemen voor de persoon die slecht te been is veel makkelijker. De draaiing kan eenvoudiger gemaakt worden en het instappen levert minder frustratie op.
Door bij het plaatsnemen in de auto het raampje open te draaien kan de persoon zich beter vasthouden tijdens het instappen.

Waar te krijgen:
Plastic zakken worden in bijna alle winkels met de gekochte goederen meegegeven. Vuilniszakken zijn te krijgen bij de supermarkt.

Coverfoto: gingerbeardman via Compfight cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *